De TL-B medewerkers
  vormgeving, regie, schrijver, acteurs - Theaterloods-B zeeuws jeugdtheater

vormgeving, regie, schrijver, acteurs

 Artistiek, Zakelijk leider en Acteur Oscar Postema heeft vanaf zijn 18e jaar interesse in het theater en is door te werken met goede regisseurs gegroeid in het theatermaken. Hij is tevens onderwijzer en kan zijn ervaring goed gebruiken in het jeugdtheater.

"In 1998 kon ik gaan spelen in het Zeeuwse kindertheater ''DODD'' oftewel ''Het Hondje van de Ruyter''. Mijn allereerste rol was in een Commedia del 'arte stuk: '' In de weg uit de Weg'' van Rindert Kromhout.  In ''Theater Kwark''  ontwikkelden we ons verder en kregen een ander impresariaat: ''De Teerstoof'' . 

''Vanaf 2010 ging hij verder met Theaterloods-B met ''Uit de Kunst'' als impresariaat. Vanuit een Vlissings theaterinitiatief wordt Theaterloods-b in 2016 een meer Zeeuwse groep. In 2016 voert Oscar de zakelijke en artisitieke leiding van Theaterloods-b. De Zeeuwse educatieve centra nemen Stormkracht op in het aanbod, maar ook landelijk weet de groep zich te profileren. Tevens weet de groep een meerjaren-subsidie van De Provincie Zeeland te bemachtigen.

Klik hier voor Port Folio Oscar
Klik hier voor Theater encyclopedie


Actrice
Annemarike Ruitenbeek
In 1992 studeerde ik af aan de acteursopleiding van de Toneelacademie in Maastricht. Ik kreeg een contract aangeboden bij Theater Sirkel in Sittard en heb daar o.a.  meegewerkt aan de beeldend theaterprojecten  De Toren en Het Domein en de jeugdvoorstelling  As  in de regie van Frans Malschaert. Vervolgens heb ik gespeeld bij Plaza Futura  (Oleanna, Inpakken of neemt u haar zo mee…),  Theater Kwark (Stormkracht), Intorno Ensemble ( De gelukkige familie), Opslag voor Cacao ( Ik wil jou) en in diverse andere theaterproducties. Verder speelde ik in de internetjeugdserie Raaf Mixer (zie link)van de HKU/VPRO de rol van Jedidjah en had ik een kleine rol in de film Sonny Boy. 

Door de jaren heen heb ik vooral veel ervaring opgedaan in het jeugdtheatercircuit. In 2010 werd ik gepolst door Oscar en Rens of ik interesse had om bij Theaterloods –B mee te werken aan de ontwikkeling van nieuwe producties. Dat had ik. We zijn gaan werken in de vorm van een proeve, om te onderzoeken of onze samenwerking vruchtbaar zou zijn. Uiteindelijk is daar de voorstelling GIF uit ontstaan waarmee we vanaf seizoen (2012/2013) spelen op middelbare scholen.

Klik hier voor Theater encyclopedie


Vormgeving
Afbeeldingsresultaat voor ramon de nennieRamon de Nennie studeerde in 1986 af aan de Academie voor Beeldende Vorming te Tilburg op illustratieve technieken, grafiek en film. Hij gaf les, illustreerde educatieve uitgaven, werkte bij een ontwerpbureau en als educatief medewerker. Vanaf 1996 werkt hij als vormgever, ontwerper, illustrator en uitgever onder de naam decreet. Zijn werk bestaat uit vormgeven van boeken, affiches, tentoonstellingen, brochures, magazines, het uitgeven van het kunsttijdschrift decreet en illustreren van uitgaven, zoals de speurtochten van het Zeeuws Archief. Daarnaast wordt zijn vrije werk regelmatig tentoongesteld en zagen verschillende uitgaven onder de naam decreet het licht.

www.ramondenennie.com


Regie
Afbeeldingsresultaat voor joyce timmermanJoyce Timmerman vertrok op haar 18e uit Zeeland om Theaterwetenschap te studeren aan de Universiteit van Amsterdam. Uiteindelijk rondde ze de studie docerend theatermaker af aan de Amsterdamse Hogeschool van de Kunsten. Hierna werkte ze als theaterdocent bij o. a. Jeugdtheater de Krakeling. Bij collectief Slapelozen regisseerde, schreef en speelde ze wijktheater voor en door alle leeftijden. Bij Theater Frascati en platform Likeminds werkte ze als coordinator op het gebied van jongerentheater en talentontwikkeling. In Zimbabwe regisseerde ze voorstellingen die ingingen op maatschappelijke thema's. Terug in Zeeland is ze aan de slag bij o.a. kunsteducatie Zeeuws-Vlaanderen en Jeugdtheaterschool Zeeland. 

joycetimmerman.wordpress.com


Schrijver
Afbeeldingsresultaat voor patricia kuiperPatricia Kuiper
Na een paar jaar bij toneelgroep de Appel kwam ik onder andere als dramaturge terecht bij het Utrechtse gezelschap Het Theaterplatform (later De PaardenKathedraal) en Peter Pan Produkties. Als dramaturg moet je bedenken welke nieuwe stukken leuk zijn om te spelen voor het gezelschap en als er eenmaal een stuk is gekozen, weet jij heel veel van het stuk of het onderwerp en praat daarover met de regisseur. Je kijkt regelmatig naar repetities en geeft dan commentaar. Immers jij bent een frisse buitenstaander die objectiever kan kijken. Toen ik in aanraking kwam met jeugdtheater, wist ik al snel dat ik voor dit soort theater wilde gaan schrijven. Mijn eerste stuk schreef ik in samenwerking met Dick Bruna. Wekelijks had ik een afspraak in zijn bijzondere atelier in Utrecht. Zo ontstond in 1990 de kinderopera Nijntje gaat logeren. Bij Theatergroep Kaspar schreef ik mijn eerste eigen toneeltekst op basis van het leven van Kaspar Hauser: En niemand weet dat ik besta.
Daarna volgden nog vele andere stukken, opgevoerd onder andere  bij De PaardenKathedraal, Het Filiaal, Theatergroep Kwark, Meatball & van de Camp en Opslag voor Cacao, De dRang.. 

www.patriciakuiper.nl


 

Theaterloods zeeuws jeugdtheater